Våra tjänster

Vi är en privat barnmorskemottagning som jobbar på uppdrag av Region Skåne. Det innebär att alla besök och provtagningar hos oss är kostandsfria (förutom NIPT och Gynekologi).
Vi är en del av det fria vårdvalet och kan erbjuda våra tjänster till dig oavsett var du bor.
Välkommen till oss i våra nya lokaler och våra samarbetspartners i Hyllie, Malmös södra centrum!
Vi är fem erfarna barnmorskor med hjärta för barnmorskeri!

Vänta barn

Att vänta barn är en omtumlande resa med mycket känslor, tankar och frågor. Alla graviditeter är olika och upplevelsen är individuell. Vi lägger stor vikt vid bemötande och det enskilda behovet.  Vi följer er genom hela graviditeten där målet är att ge er bästa möjliga förutsättning för en bra graviditet, förlossning och föräldraskap.

Vår målsättning är att skapa en nära kontakt och hög tillgänglighet så att ni kontinuerligt kan få svar på era frågor och funderingar. Vi arbetar efter Region Skånes basprogram, som alla gravida erbjuds. Därefter anpassas besöken efter era och barnets behov, utifrån den medicinska bedömningen och eventuella riskfaktorer. Målsättningen är att ni skall känna trygghet och må så bra som möjligt under graviditeten.

Planera barn

Vi erbjuder rådgivning inför graviditet gällande din och din partners hälsa, hur livsstilsfaktorer påverkar fertiliteten och vad man själv kan göra för att optimera möjligheten för graviditet.

Vid svårigheter att bli gravid remitterar vi vid behov till gynekolog.

Gynekologi

Nu kan ni söka oss för flera vanliga förekommande gynekologiska symtom, ”lättgynekologi”.
Vi gör en första bedömning och undersökning för; avvikande vaginal flytning, klåda, smärtsamma menstruationer, önskan om att förskjuta menstruationen eller önskan om gynekologisk undersökning. Vi följer Region Skånes riktlinjer och läkare konsulteras vid behov.

Preventivmedel

Ditt preventivmedel skall inte bara skydda mot oönskad graviditet, det skall också passa din livsstil och dina behov. Ibland måste man välja bort vissa metoder pga sjukdom eller riskfaktorer. Har du PMS, riklig mens eller mensvärk?

Glömmer du lätt att ta dina tabletter? Vill du kunna hoppa över mensen ibland eller hoppas du bli helt utan?

Hos oss kan du boka tid för att få information och diskutera vilken metod som passar dig bäst.

Behöver du bara förnya ditt recept så kan du komma på vår öppna mottagning måndagar 08-10.

Cellprov, Provtagning

Sedan hösten 2021 skickas egenprovtagningsmaterial för HPV analys hem till alla kvinnor folkbokförda i Region Skåne i åldrarna 23 till och med 64 år. Testet görs för att tidigt upptäcka cellförändringar som kan leda till livmoderhalscancer.

Även om du är vaccinerad mot HPV-virus är det viktigt att testa sig eftersom vaccinets skydd inte är fullständigt.

Hos oss är du välkommen för att testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar som Klamydia och Gonorré, HIV, Syfilis och Hepatit B och C. Provtagningen är gratis.

 

Klimakterie- och Sexualrådgivning

Hos oss kan du prata om din hälsa, livsstil och sexualitet i övergångsåldern. En bedömning kan göras och du kan få råd utifrån dina individuella besvär.
Välkommen att boka tid för kostnadsfri rådgivning!

Vi erbjuder gratis graviditetstest och rådgivning kring sexuell hälsa.

 

Pin It on Pinterest

Share This